Muziekles

Muziekles bij Crescendo

Al sinds jaar en dag biedt Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht muzieklessen aan voor zowel kinderen als volwassenen. De enthousiaste docenten zijn professionals met een conservatoriumopleiding. Voor kinderen van 1-10 jaar zijn er speciale cursussen in groepen van maximaal 10 kinderen, zodat de docenten voldoende aandacht aan ieder kind kunnen geven. De muzieklessen worden gegeven in het verenigingsgebouw C-12, Kerkbuurt 156 in Sliedrecht.

 • Crescendo biedt de cursus Muziek op Schoot aan in Bibliotheek AanZet Sliedrecht. Annet Kleinjan verzorgt de lessen namens Crescendo Sliedrecht.

  Tijdens de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1 tot 4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd.

  Lesduur
  60 minuten
  Tijdstip
  10.00 uur
  Locatie
  Bibliotheek AanZet Sliedrecht
  Prijs
  €5,- per les
  Data
  18 januari, 15 februari en 15 maart
 • Crescendo biedt individuele muzieklessen aan op diverse instrumenten. Je kunt ervoor kiezen om lid te worden van de vereniging; je gaat dan naast je lessen meespelen in de orkesten van Crescendo. Dit kan met de hout-, koper- en slagwerkinstrumenten. Wanneer je niet in een orkest wilt spelen, dan kun je ook kiezen voor particuliere lessen.

  Houten instrumenten
  Dwarsfluit, Hobo, Klarinet, Fagot, Saxofoon
  Koperinstrumenten
  Trompet, Hoorn, Trombone, Euphonium, Bastuba
  Snaarinstrumenten
  Viool, Cello, Piano, Gitaar
  Slagwerk
  Gestemd slagwerk, Ongestemd slagwerk
 • Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-9 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

  Lesduur
  1 uur per week
  Cursusduur
  32 lessen
  Tijdstip
  donderdagmiddag
  Prijs
  €210,- (inclusief lesmateriaal)
  Startmaand
  september 2023