Muziekles

Muziekles bij Crescendo

Al sinds jaar en dag biedt Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht muzieklessen aan voor zowel kinderen als volwassenen. De enthousiaste docenten zijn professionals met een conservatoriumopleiding. Voor kinderen van 1-10 jaar zijn er speciale cursussen in groepen van maximaal 10 kinderen, zodat de docenten voldoende aandacht aan ieder kind kunnen geven. De muzieklessen worden gegeven in het verenigingsgebouw C-12, Kerkbuurt 156 in Sliedrecht.

 • Tijdens de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1 tot 4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van acht weken.

  Lesduur
  45 minuten per week
  Cursusduur
  8 weken
  Tijdstip
  woensdagochtend
  Prijs
  € 60,- per cursus
  Startmaand
  maart of oktober
 • Speciaal voor basisscholen hebben we een workshop ontwikkeld die tijdens lestijd door één van onze gediplomeerde docenten gegeven kan worden. Tijdens de workshop maken de leerlingen kennis met een scala aan instrumenten door middel van een korte uitleg en vooral door de instrumenten zelf uit te proberen.

  Soorten workshops
  Hout of koperblaasinstrumenten
  Groepen
  Groep 4 t/m 8 van de basisschool
  Docenten
  Paul Langerman en Annet Kleinjan
  Prijs
  €60,- per workshop
 • Bij de cursus Spelen met Muziek draait het helemaal om plezier maken op een muzikale manier. Door wekelijks samen met leeftijdgenootjes bezig te zijn met vrolijke liedjes en kleine muziekinstrumenten maken de kleuters van 4-6 jaar spelenderwijs kennis met de wereld van de muziek.

  Lesduur
  45 minuten per week
  Cursusduur
  32-34 lessen
  Tijdstip
  woensdagmiddag
  Prijs
  € 165,- per cursus
  Startmaand
  maart of oktober
 • Crescendo biedt individuele muzieklessen aan op diverse instrumenten. Je kunt ervoor kiezen om lid te worden van de vereniging; je gaat dan naast je lessen meespelen in de orkesten van Crescendo. Dit kan met de hout-, koper- en slagwerkinstrumenten. Wanneer je niet in een orkest wilt spelen, dan kun je ook kiezen voor particuliere lessen.

  Houten instrumenten
  Dwarsfluit, Hobo, Klarinet, Fagot, Saxofoon
  Koperinstrumenten
  Trompet, Hoorn, Trombone, Euphonium, Bastuba
  Snaarinstrumenten
  Viool, Cello, Piano, Gitaar
  Slagwerk
  Gestemd slagwerk, Ongestemd slagwerk
 • Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

  Lesduur
  1 uur per week
  Cursusduur
  32-34 lessen
  Tijdstip
  woensdagmiddag
  Prijs
  € 180,- per cursus (excl. blokfluit)
  Startmaand
  maart of september