Diploma’s bij Crescendo

Zaterdag 1 april zijn de praktijkexamens afgenomen in het verenigingsgebouw van Crescendo. Tijdens het praktijkexamen worden de leerlingen beoordeeld door professionele docenten. Dit praktijkexamen wordt altijd voorafgegaan door een theorie-examen. In de amateurmuziekwereld kunnen vier niveaus behaald worden, waarbij A het eerste diploma is en D het hoogst haalbare diploma.

Deze muziekdiploma’s zijn behaald door dertien leerlingen van Crescendo, een mooie prestatie. Zaterdagavond 1 april zijn deze diploma’s uitgereikt door wethouder Paas van de gemeente Sliedrecht. Hij mocht deze leerlingen hun A- of B-diploma overhandigen. Dit werd mooi opgeluisterd door een optreden van het jeugdorkest, het B-orkest onder leiding van Paul Langerman.

Op deze avond was er speciaal een bedankje voor Paul Langerman. Als docent koperinstrumenten is hij achttien jaar actief geweest voor heel veel leerlingen, nu muzikanten in de orkesten. Paul neemt nu afscheid als docent. Hij blijft bij Crescendo verbonden als dirigent van het A en B orkest.