Voorjaarconcert A-orkest

Terwijl de temperaturen weer wat meer oplopen, zijn de muzikanten van het A-orkest van Muziekvereniging Crescendo hard bezig met de voorbereidingen voor een Voorjaarsconcert op zaterdag 9 april. Het concert zal plaatsvinden in de Gerformeerde Kerk te Sliedrecht.

Na een paar maanden rust vanwege de coronapandemie zijn de muzikanten dan ook extra gemotiveerd om er een mooie avond van te maken. Het A-orkest trakteert u op een muzikale avond met diverse muziekgenres.

Op het programma staan onder andere stukken van componist Alfred Reed. In de relatief onbekende vijfde suite van Reed worden vier dansen gespeeld uit verschillende landen. U kunt luisteren naar dansen uit Amerika, Frankrijk, Japan en Israël. In het andere stuk van Reed speelt fluitist Rob Scheenloop het ‘Divertimento for Flute’. Een solostuk voor fluit en harmonieorkest, waarin praktisch geen maatsoort gelijk is. Een uitdaging voor solist en orkest.

Naast deze stukken speelt het orkest een aantal prachtige koralen en het grote werk ‘la Quintessenza’ van componist Johan de Meij. Behalve klassieke muziek zal er ook een stuk ‘funk muziek’ klinken en de avond zal worden afgesloten met een symfonie gebaseerd op de stukken van Coldplay.

Wilt u weer aanwezig zijn bij het eerste volledige live concert? Reserveer hier uw kaarten. Kaarten kosten € 7,50 per stuk en voor kinderen tot en met 12 jaar kosten kaarten € 2,- per stuk. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

Wij zien u graag op 9 april in de Gereformeerde Kerk te Sliedrecht, Middeldiepstraat 6!