Even voorstellen

Op haar 7e begon Gabriëlle zelf met AMV-lessen bij Crescendo Sliedrecht, waarna zij dwarsfluit is gaan spelen. Inmiddels zit zij in haar derde jaar van de opleiding docent muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Gabriëlle: “Ik heb ontzettend veel zin om nu als docent aan de slag te gaan bij Crescendo!”

Gabriëlle gaat de lessen AMV op woensdagmiddag verzorgen. Ook zal zij aansluitend het instaporkest gaan dirigeren. Wij kijken erg uit naar onze samenwerking!

Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

De lessen Algemene Muzikale Vorming worden verzorgd in kleine groepen. De groepen worden bewust niet groter gemaakt om voldoende aandacht aan ieder kind te geven.