Crescendo Classique

**Kaarten alleen nog aan de deur verkrijgbaar.**

Uw steun geven om kinderen in Zuid-Afrika een toekomst te bieden, terwijl u een muzikale reis maakt van Barok en Romantiek naar klassieke muziek uit de 20e eeuw? Dat kan aanstaande zaterdag 2 november tijdens het concert van Muziekvereniging Crescendo in de Grote Kerk van Dordrecht. Het A-orkest van Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht onder leiding van dirigent Paul Langerman speelt deze avond samen met organist Cor Ardesch “Crescendo Classique”.

Wie kent Cor Ardesch niet? Al sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote Kerk van Dordrecht. Op 26 september 2007 werd hij tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel zelfs benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. De Grote Kerk is dus bekend terrein voor deze organist. Speciaal voor deze gelegenheid werkt Ardesch samen met het A-orkest van Crescendo Sliedrecht om zo een mooi bedrag op te halen voor ‘Kids for Cape Town’.

‘Kids for Cape Town’ is een diaconaal project van de Grote Kerk Gemeente in Dordrecht. In de voorjaarsvakantie 2020 gaan 16 enthousiaste jongeren vanuit de gemeente naar Kaapstad in Zuid-Afrika om te helpen bij de bouw van een kinderdagverblijf. Het project wordt uitgevoerd onder begeleiding van de stichting ‘Mazmomhle’. Deze stichting richt zich op het realiseren van goede en veilige kinderopvang, zodat ouders kunnen werken en hun kinderen scholing krijgen. Zo kunnen ouders en kinderen een betere toekomst opbouwen.

De muzikale reis vindt plaats op 2 november in de Grote Kerk van Dordrecht, Lange Geldersekade 2. De kerk gaat open om 19.45 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten EUR 9,00, kinderen tot en met 12 jaar betalen slechts EUR 5,00. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren!