Wethouder van der Plas reikt muziekdiploma’s uit bij Crescendo

In de afgelopen periode werden er weer praktijkexamens afgenomen bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht. Afgelopen zaterdag 22 juni werden de diploma’s voor de geslaagde examenkandidaten uitgereikt door wethouder Ben van der Plas van de gemeente Sliedrecht.

In de amateurmuziekwereld kunnen vier niveaus behaald worden, waarbij A het eerste diploma is en D het hoogst haalbare diploma. Tijdens het praktijkexamen worden de leerlingen beoordeeld door een groep professionele muzikanten. Dit praktijkexamen wordt altijd voorafgegaan aan een theorie-examen.

De wethouder mocht diverse leerlingen hun A-, B- of C-diploma overhandigen. Ook waren er weer veel leerlingen die in de afgelopen periode de cursus Algemene Muzikale Vorming voor kinderen van 7-10 jaar succesvol hadden afgerond. Zij kunnen er nu voor kiezen een instrument te gaan bespelen bij Crescendo.